Naročanje kopij člankov

Naročanje kopij člankov je storitev, s katero lahko naročite kopije želenega gradiva, ki jih potrebujete za študij, delo ali razvedrilo. Podatke o člankih lahko najdete v COBIB.SI.

Svoje naročilo lahko posredujete:

Če želite naročiti večje število člankov, vam priporočamo, da naročilo oddate po elektronski pošti. Naročite lahko tudi članke, ki jih ni v zbirki naše knjižnice. V tem primeru jih bomo skušali pridobiti iz drugih knjižnic. 

Kopije vam posredujemo po elektronski pošti (v primerih, ko zakonodaja omogoča), tako da obisk knjižnice ni potreben. Lahko jih prevzamete tudi osebno (pritličje, soba 4). Strošek pošiljanja tiskanih kopij po pošti je 4,00 EUR. Stroški izdelave kopij so razvidni iz veljavnega cenika storitev NUK

cenik
vrsta storitve cena za člane NUK cena za nečlane NUK
Vrsta storitve
Cena enote za člane NUK
Cena enote za nečlane NUK
kopija članka iz tiskane revije, zbornika itn.
(dostava po e-pošti)
   
   - do 15 strani 3,50 EUR 5,80 EUR
   - vsaka nadaljnja stran članka 0,12 EUR 0,12 EUR
kopija članka iz elektronskega medija (revija, zbornik), mikrofilma itn.
(dostava po e-pošti)
1,70 EUR 3,50 EUR

 

Načini plačila:

  • kartično plačevanje: Activa, American Express, Diners, Maestro, Mastercard, Visa, Visa Electron,
  • mobilno plačevanje: Hal mBills, Moneta,
  • spletna banka: ABANET, NLB Klik,
  • osebno (pritličje, soba 4).

Po oddaji naročila vam bomo na navedeni elektronski naslov poslali oceno stroškov in opis možnosti za plačilo. Članom knjižnice, ki do nje nimajo neporavnanih obveznosti, kopije pošljemo pred plačilom storitve. Nečlanom knjižnice kopije posredujemo po prejemu potrdila o plačilu.

Uporaba gradiva je namenjena izključno za osebne in nekomercialne namene. Za dodatne informacije pokličite na telefonsko številko (01) 2001 205 ali pišite na elektronski naslov izposoja@nuk.uni-lj.si.