Izposoja gradiva v čitalnice

 

Večina gradiva je shranjenega v zaprtih skladiščih, zato uporabniki ne morete dostopati do knjižnih polic. Podatke o gradivu in njegovi dostopnosti lahko poiščete v računalniškem katalogu - KatNUK (COBISS+).

V čitalnice lahko naročite gradivo, ki ima status "prosto - za čitalnico" ali pa status "prosto - na dom".

Gradivo za čitalnice naročite na dnu strani v zavihku Rezervacija s klikom na gumb »rezerviraj«. Pri naročilu izberete prevzemno mesto oziroma čitalnico, kjer bi želeli uporabljati gradivo. Prijavite se s številko članske izkaznice in geslom ter zaključite naročilo. Gradivo lahko naročite tudi preko zavihka Zaloga. Ko bo gradivo pripravljeno za vas, prejmete obvestilo po elektronski pošti. Nekatere vrste gradiva lahko uporabljate samo v določeni čitalnici. Gradivo vas čaka 7 dni. 

Če pri podatkih o gradivu v računalniškem katalogu KatNUK (COBISS+) v zavihku Rezervacija ali Zaloga ni gumba »rezerviraj«, potem gradivo naročite osebno v NUK z ročno izpolnjeno (rumeno) zadolžnico oziroma kontaktirate posebne knjižnične zbirke. Na zadolžnico prepišete signaturo iz računalniškega kataloga, podatke o gradivu (za periodiko tudi leto oziroma letnik) in svoje podatke. Hkrati lahko oddate največ 15 zadolžnic. O dostavi gradiva naročenega z zadolžnico vas posebej ne obveščamo. Za več informacij pokličite 01/2001 205 ali pišite na izposoja@nuk.uni-lj.si.

Gradivo, ki se nahaja v dislociranem skladišču dostavljamo po posebnem razporedu.

Gradivo izposojeno v čitalnici morate vrniti še isti dan. Če želite, vas lahko do naslednje uporabe počaka pri čitalniškem informatorju. Knjižnično gradivo je možno reproducirati po dogovoru z informatorjem, ki vam ga je izposodil.

Če potrebujete članek, vam njegovo kopijo lahko posredujemo po elektronski pošti.

Če iskanega gradiva ne najdete, uporabite storitev Vprašajte NUK.