Izposoja gradiva v čitalnice

Večina gradiva je shranjenega v zaprtih skladiščih, zato uporabniki ne morete dostopati do knjižnih polic. Podatke o gradivu in njegovi dostopnosti lahko poiščete v elektronskem katalogu - KatNUK.

 
Gradivo, ki je dostopno samo za uporabo v čitalnici (status "prosto - za čitalnico"), morate najprej naročiti. Priporočamo, da gradivo, ki ga hranimo v posebnih zbirkah, naročite dan prej s klicem na tel. št. zbirke. Za uporabo v čitalnici lahko naročite tudi gradivo, ki je na razpolago za izposojo na dom (status "prosto - na dom").
 
  • V primeru, ko je signatura pri publikaciji v elektronskem katalogu − KatNUK modro obarvana, lahko gradivo naročite s klikom na povezavo. V prijavni obrazec vnesite številko izkaznice in geslo, ki ste ga navedli ob vpisu v knjižnico oziroma geslo za dostop do spletne storitve COBISS+/Moja knjižnica.
  • Če signatura ni modro obarvana, gradivo naročite osebno, z oddajo izposojevalnega listka/zadolžnice informatorjem v čitalnicah ali v prostoru za vpis in izposojo (pritličje levo, soba 4). Na zadolžnico prepišete signaturo iz elektronskega kataloga, podatke o gradivu in svoje podatke. Hkrati lahko oddate največ 15 zadolžnic.
  • Če potrebujete članek, vam njegovo kopijo lahko posredujemo po elektronski pošti.
  • Če iskanega gradiva ne najdete, uporabite storitev Vprašajte NUK.

Naročeno gradivo, ki se ne nahaja v posebnih zbirkah, lahko prevzamete v Veliki čitalnici 20 minut po oddaji naročila. Izjema je gradivo, ki se nahaja v dislociranem skladišču in ga dostavljamo po posebnem razporedu.

Čitalniško izposojeno gradivo morate vrniti še isti dan. Če želite, vas lahko do naslednje uporabe počaka pri čitalniškem informatorju. Knjižnično gradivo je možno reproducirati po dogovoru z informatorjem, ki vam ga je izposodil.

 
Oglejte si postopek naročanja gradiva za izposojo v čitalnico