Izposoja gradiva v čitalnice

Večina gradiva je shranjenega v zaprtih skladiščih, zato uporabniki ne morete dostopati do knjižnih polic. Podatke o gradivu in njegovi dostopnosti lahko poiščete v elektronskem katalogu - KatNUK.
 
Gradivo, ki je dostopno samo za uporabo v čitalnici (status "prosto - za čitalnico"), morate najprej naročiti. Izjema je gradivo, ki ga hranimo v posebnih zbirkah. Tega lahko dobite, brez naročanja, ob obisku zbirke, priporočamo pa, da gradivo naročite dan prej s klicem na tel. št. zbirke. Za uporabo v čitalnici lahko naročite tudi gradivo, ki je na razpolago za izposojo na dom (status "prosto - na dom").
 
  • V primeru, ko je signatura pri publikaciji v elektronskem katalogu − KatNUK modro obarvana, lahko gradivo naročite s klikom na povezavo. V prijavni obrazec vnesite številko izkaznice in geslo, ki ste ga navedli ob vpisu v knjižnico oziroma geslo za dostop do spletne storitve COBISS+/Moja knjižnica.
  • Če signatura ni modro obarvana, gradivo naročite osebno, z oddajo izposojevalnega listka/zadolžnice informatorjem v čitalnicah ali v prostoru za vpis in izposojo (pritličje levo, soba 4). Na zadolžnico prepišete signaturo iz elektronskega kataloga, podatke o gradivu in svoje podatke. Hkrati lahko oddate največ 15 zadolžnic.
  • Če potrebujete članek, vam njegovo kopijo lahko posredujemo po elektronski pošti.
  • Če iskanega gradiva ne najdete, uporabite storitev Vprašajte NUK.

Naročeno gradivo, ki se ne nahaja v posebnih zbirkah, lahko prevzamete v Veliki čitalnici 20 minut po oddaji naročila. Izjema je gradivo, ki se nahaja v dislociranem skladišču in ga dostavljamo po posebnem razporedu.

Čitalniško izposojeno gradivo morate vrniti še isti dan. Če želite, vas lahko do naslednje uporabe počaka pri čitalniškem informatorju.