Rezervacije gradiva in podaljšanje rokov izposoje

REZERVACIJE GRADIVA

  • Če za izposojo na dom potrebujete gradivo, ki ga ima izposojenega drug uporabnik, ga lahko rezervirate prek spletne storitve COBISS+/Moja knjižnica, po telefonu ((01) 2001 205) ali osebno v prostoru za vpis in izposojo (pritličje levo, soba 4). Ko je gradivo na voljo za izposojo na dom, vas bomo o tem obvestili na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob vpisu v knjižnico. Morebitni preklic rezervacije lahko sporočite na elektronski naslov izposoja@nuk.uni-lj.si ali nas pokličete na telefonsko številko (01) 2001 205.
  • Gradiva ne morete naročati oziroma rezervirati, če imate do knjižnice neporavnane obveznosti.
  • Če iskanega gradiva ne najdete v knjižnični zbirki NUK, ga lahko naročite iz drugih slovenskih ali tujih knjižnic prek medknjižnične izposoje. Storitev je plačljiva v skladu z veljavnim cenikom storitev NUK.

 

PODALJŠANJE ROKA IZPOSOJE

  • Rok izposoje knjižničnega gradiva je 30 dni. Če gradiva ne rezervira drug uporabnik, lahko rok izposoje podaljšate trikrat. Po 120 dneh morate gradivo prinesti v knjižnico na pregled. Če gradivo še vedno potrebujete in ni rezervirano, si ga lahko takoj ponovno izposodite.
  • Izposojeno gradivo lahko podaljšate prek spletne storitve COBISS+/Moja knjižnica, po elektronski pošti (izposoja@nuk.uni-lj.si), telefonu ((01) 2001 205) ali osebno v prostoru za vpis in izposojo (pritličje levo, soba 4).