Izposoja na dom

Večina gradiva je shranjenega v zaprtih skladiščih, zato uporabniki ne morete dostopati do knjižnih polic. Podatke o gradivu in njegovi dostopnosti lahko poiščete v elektronskem katalogu - KatNUK. Na dom si lahko izposodite samo gradivo, ki je na razpolago za izposojo na dom (status "prosto - na dom"). 

  • Pred izposojo gradiva na dom morate želeno publikacijo naročiti prek elektronskega kataloga - KatNUK. Naročanje ni potrebno za gradivo, ki stoji v zbirkah posebnega knjižničnega gradiva in ima pred signaturo katero od naslednjih oznak: D, EU, G, M, PKG. Gradivo posebnih knjižničnih zbirk dobite osebno ob obisku zbirke, praviloma takoj.
  • Gradivo naročite s klikom na gumb »Rezerviraj«. Odprl se vam bo obrazec, v katerega vnesite številko izkaznice in geslo, ki ste ga navedli ob vpisu v knjižnico oziroma geslo za dostop do spletne storitve COBISS+/Moja knjižnica.
  • Ko bo gradivo na voljo za prevzem, vam bomo poslali obvestilo na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob vpisu v knjižnico. Gradivo iz skladišč na Turjaški ul. 1 (pred signaturo nima črkovne oznake oziroma ima oznako GS ali U) dobite praviloma v roku 30 minut po naročilu. Čas dostave gradiva iz dislociranega skladišča (pred signaturo ima oznako DS) navajamo v poglavju Roki za dostavo gradiva.
  • Rok izposoje knjižničnega gradiva je 30 dni. Če gradiva ne rezervira drug uporabnik, lahko rok izposoje podaljšate trikrat. Po 120 dneh morate gradivo prinesti v knjižnico na pregled. Če gradivo še vedno potrebujete in ni rezervirano, si ga lahko takoj ponovno izposodite.
  • Če iskanega gradiva ne najdete, uporabite storitev Vprašajte NUK.
  • Hkrati imate lahko izposojenih največ 15 enot gradiva. Če bi si želeli izposoditi več enot, svojo prošnjo pošljite na elektronski naslov izposoja@nuk.uni-lj.si.
  • Gradiva ne morete naročati, če imate do knjižnice neporavnane obveznosti.
  • Članska izkaznica ni prenosljiva na drugo osebo, zato lahko gradivo naročate in prevzemate le osebno. V primeru upravičenega razloga (npr. bolezni) si lahko v vašem imenu izjemoma gradivo izposodi druga oseba, vendar le z vašim pooblastilom (natisnite obrazec ali pošljite podatke o pooblaščencu na elektronski naslov izposoja@nuk.uni-lj.si). V vašem imenu lahko pooblaščenec tudi podaljša članstvo ali poravna terjatve do knjižnice.
 
Oglejte si postopek naročanja gradiva za izposojo na dom

 

Za dodatne informacije o izposoji gradiva nam pišite na elektronski naslov izposoja@nuk.uni-lj.si ali nas pokličite v času od ponedeljka do petka med 9.00 in 18.00 ter ob sobotah med 9.00 in 14.00 na telefonsko številko (01) 2001 205.