Izposoja na dom

posebno obvestilo
posebno obvestilo
Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa je dostop do prostorov knjižnice omejen. Prosimo vas, da naročanje gradiva in poizvedovanje za informacijami opravite prek spleta. Več informacij najdete na spletni strani Spremembe v poslovanju knjižnice. 

Večina gradiva je shranjenega v zaprtih skladiščih, zato uporabniki ne morete dostopati do knjižnih polic. Podatke o gradivu in njegovi dostopnosti lahko poiščete v elektronskem katalogu - KatNUK. Na dom si lahko izposodite samo gradivo, ki je na razpolago za izposojo na dom (status "prosto - na dom"). 

  • Pred izposojo gradiva na dom morate želeno publikacijo naročiti prek elektronskega kataloga - KatNUK. Naročanje ni potrebno za gradivo, ki stoji v zbirkah posebnega knjižničnega gradiva in ima pred signaturo katero od naslednjih oznak: D, EU, G, M, PKG. Gradivo posebnih knjižničnih zbirk dobite osebno ob obisku zbirke, praviloma takoj.
  • Gradivo naročite s klikom na gumb »Rezerviraj«. Odprl se vam bo obrazec, v katerega vnesite številko izkaznice in geslo, ki ste ga navedli ob vpisu v knjižnico oziroma geslo za dostop do spletne storitve COBISS+/Moja knjižnica.
  • Ko bo gradivo na voljo za prevzem, vam bomo poslali obvestilo na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob vpisu v knjižnico. Gradivo iz skladišč na Turjaški ul. 1 (pred signaturo nima črkovne oznake oziroma ima oznako GS ali U) dobite praviloma v roku 30 minut po naročilu. Čas dostave gradiva iz dislociranega skladišča (pred signaturo ima oznako DS) navajamo v poglavju Roki za dostavo gradiva.
  • Rok izposoje knjižničnega gradiva je 30 dni. Če gradiva ne rezervira drug uporabnik, lahko rok izposoje podaljšate trikrat. Po 120 dneh morate gradivo prinesti v knjižnico na pregled. Če gradivo še vedno potrebujete in ni rezervirano, si ga lahko takoj ponovno izposodite.
  • Če iskanega gradiva ne najdete, uporabite storitev Vprašajte NUK.
  • Hkrati imate lahko izposojenih največ 15 enot gradiva. Če bi si želeli izposoditi več enot, svojo prošnjo pošljite na elektronski naslov izposoja@nuk.uni-lj.si.
  • Gradiva ne morete naročati, če imate do knjižnice neporavnane obveznosti.
  • Članska izkaznica ni prenosljiva na drugo osebo, zato lahko gradivo naročate in prevzemate le osebno. V primeru upravičenega razloga (npr. bolezni) si lahko v vašem imenu izjemoma gradivo izposodi druga oseba, vendar le z vašim pooblastilom (natisnite obrazec ali pošljite podatke o pooblaščencu na elektronski naslov izposoja@nuk.uni-lj.si). V vašem imenu lahko pooblaščenec tudi podaljša članstvo ali poravna terjatve do knjižnice.
 
Oglejte si postopek naročanja gradiva za izposojo na dom

 

Za dodatne informacije o izposoji gradiva nam pišite na elektronski naslov izposoja@nuk.uni-lj.si ali nas pokličite v času od ponedeljka do petka med 9.00 in 18.00 ter ob sobotah med 9.00 in 14.00 na telefonsko številko (01) 2001 205.