Izposoja na dom

Večina gradiva je shranjenega v zaprtih skladiščih, zato uporabniki ne morete dostopati do knjižnih polic. Podatke o gradivu in njegovi dostopnosti lahko poiščete v računalniškem katalogu - KatNUK (COBISS+). Na dom si lahko izposodite samo gradivo, ki je na razpolago za izposojo na dom (status "prosto - na dom"). 

  • V računalniškem katalogu - KatNUK (COBISS+) poiščite gradivo. Na dnu strani s podatki o gradivu v zavihku Rezervacija izberete prevzemno mesto »Izposoja na dom« in s klikom na gumb »rezerviraj« začnete s postopkom naročanja. Prijavite se s številko članske izkaznice in geslom ter zaključite postopek naročanja. Gradivo lahko naročite tudi v zavihku Zaloga, kjer kliknete gumb »rezerviraj« in izberete prevzemno mesto »Izposoja na dom« ter se prijavite.
  • Ko bo gradivo na voljo za prevzem v prostoru za vpis in izposojo (pritličje soba št. 4), vam bomo poslali obvestilo na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob vpisu v knjižnico. Gradivo iz skladišč na Turjaški ul. 1 (pred signaturo ima oznako b, GS, U ali UK) dobite praviloma v roku 30 minut po naročilu. Čas dostave gradiva iz dislociranega skladišča (pred signaturo ima oznako DS, MDS, UDS) navajamo v poglavju Roki za dostavo gradiva. Gradivo vas čaka 7 dni.
  • Rok izposoje knjižničnega gradiva je 30 dni. Če gradiva ne rezervira drug uporabnik, lahko rok izposoje podaljšate trikrat. Po 120 dneh morate gradivo prinesti v knjižnico na pregled. Če gradivo še vedno potrebujete in ni rezervirano, si ga lahko takoj ponovno izposodite.
  • Če iskanega gradiva ne najdete, uporabite storitev Vprašajte NUK.
  • Hkrati imate lahko izposojenih največ 15 enot gradiva. Če bi si želeli izposoditi več enot, svojo prošnjo pošljite na elektronski naslov izposoja@nuk.uni-lj.si.
  • Gradiva ne morete naročati, če imate do knjižnice neporavnane obveznosti.
  • Članska izkaznica ni prenosljiva na drugo osebo, zato lahko gradivo naročate in prevzemate le osebno. V primeru upravičenega razloga (npr. bolezni) si lahko v vašem imenu izjemoma gradivo izposodi druga oseba, vendar le z vašim pooblastilom (natisnite obrazec ali pošljite podatke o pooblaščencu na elektronski naslov izposoja@nuk.uni-lj.si). V vašem imenu lahko pooblaščenec tudi podaljša članstvo ali poravna terjatve do knjižnice.
  • Člani brez stalnega prebivališča v Republiki Sloveniji, ki nimajo poroka, si gradiva ne morejo izposoditi na dom.

 

Za dodatne informacije o izposoji gradiva nam pišite na elektronski naslov izposoja@nuk.uni-lj.si ali nas pokličite v času od ponedeljka do petka med 9.00 in 18.00 ter ob sobotah med 9.00 in 14.00 na telefonsko številko (01) 2001 205.