Medknjižnična izposoja

posebno obvestilo
posebno obvestilo
Zaradi ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa je dostop do prostorov knjižnice omejen. Prosimo vas, da naročanje gradiva in poizvedovanje za informacijami opravite prek spleta. Več informacij najdete na spletni strani Spremembe v poslovanju knjižnice. 

 

sliak medknjižnična izposoja knjigaKadar v knjižničnih zbirkah NUK ne najdete iskanega gradiva, ga lahko naročite iz drugih slovenskih ali tujih knjižnic. Knjižno gradivo si lahko izposodite za določen čas, članke in druge sestavke pa vam posredujemo kot fotokopije ali v elektronski obliki.

Svoje naročilo lahko posredujete:

Stroški medknjižnične izposoje gradiva in posredovanja dokumentov so odvisni od vrste storitve ter cenika dobavitelja naročenega gradiva in so razvidni iz veljavnega cenika storitev NUK.

Naročila, ki smo ga že posredovali dobavitelju, praviloma ni možno preklicati.

Za dodatne informacije pokličite na telefonsko številko (01) 2001 141 ali pišite na illnuk@nuk.uni-lj.si.

Medknjižnična izposoja

Prek medknjižnične izposoje posredujemo gradivo iz lastnih knjižničnih zbirk, vendar le članom pravnim osebam, tj. knjižnicam in drugim organizacijam v Sloveniji in tujini. Če niste član NUK, pa bi potrebovali gradivo iz naših zbirk, se lahko obrnete na svojo splošno, visokošolsko ali specialno knjižnico. Želeno gradivo bomo v vašo knjižnico posredovali v čim krajšem času. Kopije gradiva izdelamo in posredujemo v skladu z avtorskopravno zakonodajo. Kopije knjig, ki so bile natisnjene v obdobju med letoma 1500 in 1945 in so izvzete iz zaščite avtorskega prava, lahko naročite v elektronski obliki prek storitve EOD (e-knjige po naročilu). Poleg elektronske oblike lahko naročite tudi tiskane izvode knjig (POD – tisk na zahtevo).

Uporabnik se ob oddaji naročila obveže, da bo:

  • pri uporabi gradiva dosledno spoštoval avtorske in sorodne pravice,
  • izposojeno gradivo vrnil pravočasno in nepoškodovano,
  • ob prevzemu gradiva poravnal vse stroške, ki bodo nastali z medknjižnično izposojo oziroma posredovanjem dokumentov,
  • poravnal vse stroške tudi v primeru, če gradiva ne bo prevzel.
 
Oglejte si postopek medknjižnične izposoje