Izposoja elektronskih knjig

slika ebsco izposoja knjigČlanom naše knjižnice, poleg klasične izposoje knjig, omogočamo tudi izposojo elektronskih knjig ponudnikov Biblos (na voljo več kot 400 naslovov) in EBSCO (na voljo več kot 140.000 pretežno angleških naslovov).

Izposodite si jih lahko na svoje računalnike, tablične računalnike, pametne telefone in bralnike, na katere je možno namestiti namenske programe (Adobe Digital Edition (Windows, Macintosh), BlueFire, Biblos (iOS, Android), Aldiko (Android)), ki podpirajo DRM zaščito podjetja Adobe. Bralniki Kindle niso podprti.

 

 

Kako si izposodim e-knjigo iz zbirke eBook Academic Collection (EBSCOhost)?

  1. Za potrebe registracije programa za izposojo in branje e-knjig se prijavite (vnesite želeno uporabniško ime in geslo) na spletni strani podjetja Adobe > Prijava > Pridobi Adobe ID (samo pri prvi izposoji).
  2. S tem uporabniškim imenom in geslom registrirajte program na svoji napravi (samo pri prvi izposoji).
  3. S člansko izkaznico in geslom knjižnice se prijavite v vir eBook Academic Collection (EBSCOhost), kjer je za izposojo potrebna še prijava v osebni profil.
  4. Poiščite e-knjigo in si jo izposodite s pomočjo namenskega programa.

Navodila za izposojo e-knjig iz eBook Academic Collection (EBSCOhost).

 

Kako si izposodim e-knjigo iz zbirke Biblos?

Za prijavo v biblos potrebujete številko članske izkaznice NUK in geslo, ki je isto kot za izposojo v našem katalogu in prijavo v Moj Cobiss. Podrobnosti o izposoji elektronskih knjig so dosegljive na spletnem mestu ponudnika.