Izposoja elektronskih in zvočnih knjig

Članom naše knjižnice, poleg klasične izposoje knjig, omogočamo tudi izposojo elektronskih knjig ponudnikov Biblos (na voljo več kot 1000 naslovov) in EBSCO (na voljo več kot 180.000 pretežno angleških naslovov) ter 100 naslovov zvočnih knjig v slovenskem jeziku ponudnika Audibook.

e-knjige v NUK
ponudnik postopek
slika ebsco izposoja knjig

Kako si izposodim e-knjigo iz zbirke eBook Academic Collection (EBSCOhost)?

  1. Za potrebe registracije programa za izposojo in branje e-knjig se prijavite (vnesite želeno uporabniško ime in geslo) na spletni strani podjetja Adobe > Prijava > Pridobi Adobe ID (samo pri prvi izposoji).
  2. S tem uporabniškim imenom in geslom registrirajte program na svoji napravi (samo pri prvi izposoji).
  3. S številko članske izkaznice in geslom, ki ste ga izbrali ob včlanitvii v knjižnico, se prijavite v vir eBook Academic Collection (EBSCOhost), kjer je za izposojo potrebna še prijava v osebni profil.
  4. Poiščite e-knjigo in si jo izposodite s pomočjo namenskega programa.

V pomoč pri izposoji e-knjig iz eBook Academic Collection (EBSCOhost) vam bodo navodila v slovenskem oziroma v angleškem jeziku.

logotip ponudnika biblos

Kako si izposodim e-knjigo iz zbirke Biblos?

Za prijavo v Biblos potrebujete številko članske izkaznice NUK in geslo, ki ste ga izbrali ob včlanitvi v knjižnico. Podrobnosti o izposoji elektronskih knjig so dosegljive na spletnem mestu ponudnika.

logotip ponudnika audibook

Kako si izposodim zvočno knjigo?

Zvočne knjige lahko poslušate preko aplikacije Audibook. Za izposojo potrebujete številko članske izkaznice NUK in geslo, ki ste ga izbrali ob včlanitvi v knjižnico.