Ogledi knjižniceSamostojni ogledi knjižnice 

Narodna in univerzitetna knjižnica vas vabi v eno najlepših stavb arhitekta Jožeta Plečnika. Obiskovalci in turisti si lahko vsak delovnik med 10.00 in 18.00 uro ogledate stopnišče z avlo, ki tvorita osrednji prostor stavbe, informacijsko središče ter Plečnikov hodnik v kleti knjižnice.

Velika čitalnica NUK je eden največjih in arhitekturno najbolj dovršenih knjižničnih prostorov. Namenjena je tihemu in poglobljenemu študiju, v prvi vrsti študentom in raziskovalcem. V času, ko je knjižnica odprta za uporabnike, je vstop v Veliko čitalnico NUK dovoljen le članom NUK.

Ogledi Velike čitalnice so možni zgolj v soboto med 14.30 in 18.00 uro oziroma po predhodnem dogovoru.

 

Ogledi NUK  

ogledi NUK
dan ura
ponedeljek, torek, sreda, četrtek, petek* (brezplačno) 10.00–18.00
sobota** 14.30–18.00
nedelja, prazniki ni ogledov

 

* Ogled je brezplačen. Ogledate si lahko osrednje stopnišče z avlo in aktualno razstavo v Razstavni dvorani NUK.

** Vstopnina: 5 € (otroci do 15. leta starosti imajo brezplačen vstop). Ogledate si lahko osrednje stopnišče z avlo, Veliko čitalnico in aktualno razstavo v Razstavni dvorani NUK.

Skupina turistov se mora za ogled NUK med tednom (ponedeljek-petek) predhodno prijaviti na: dogodki@nuk.uni-lj.si. V soboto prijava ni potrebna.

 

Ogledi knjižnice za skupine

Ogled knjižnice za večje skupine je mogoč po predhodnem dogovoru ter ob upoštevanju ukrepov in omejitev. Ogledi potekajo v prostorih, ki so prosto dostopni vsem obiskovalcem (brez Velike čitalnice).

Za skupine učencev, dijakov, študentov in ostalih prirejamo tudi brezplačne vodene strokovne oglede knjižnice. Naročila za vodene oglede sprejemamo po elektronski pošti najmanj teden dni pred želenim datumom ogleda. Prosimo vas, da navedete naslednje podatke:

  • ime organizacije,
  • ime kontaktne osebe,
  • telefonsko številko,
  • naslov e-pošte,
  • želeni datum in čas ogleda,
  • število udeležencev.

Na osnovi prejetih podatkov in razpoložljivih možnosti vas bomo obvestili o rezervaciji termina ter sporočili ime strokovnega sodelavca, ki vas bo popeljal po knjižnici.


Kontakt

Služba za prireditve in odnose z javnostmi
Telefon: + 386 1 2001 113
E-pošta: dogodki@nuk.uni-lj.si

V času, ko je knjižnica odprta za uporabnike, fotografiranje uporabnikov in obiskovalcev knjižnice ni dovoljeno. Razglednice in spominke z motivi NUK lahko kupite v prodajalni, ki se nahaja v recepciji knjižnice (pritličje, soba št. 38).

dekorativna slika dekorativna slika dekorativna slika