Kavarna

Kavarna NUK je kot biser, ki leži v arhitekturni školjki znamenitega arhitekta Jožeta Plečnika in sicer v Narodni in univerzitetni knjižnici Ljubljana. Njeno podobo je izoblikoval priznani Plečnikov učenec arhitekt Mušič leta 2000 ob celoviti obnovi knjižnice.

V zavetju knjig in študijske tišine si v Kavarni NUK študentje lahko privoščijo nekaj minut sprostitve ob odlični kavi, sladkih in slanih prigrizkih ali študentski ponudbi kosil. Kavarna je odprta za vse obiskovalce in s prihodom naše ekipe vam končno kaže svoj pravi obraz in pričenja dihati.

S pomočjo kulturno umetniškega društva KUD Arhiteka v kavarni organiziramo različne kulturne dogodke. Vsak mesec prostor poživimo z novo razstavo in enkrat mesečno gostimo odlične pevce priznanih mentoric na Vokalnem večeru. V poletnem času pa v našem čudovitem ambientu Plečnikovega atrija KUD Arhiteka organizira tritedenski poletni festival Poleti v NUK, ki odpira vrata NUK širokemu krogu obiskovalcev, saj s svojim pestrim programom ponudi razvedrilo prav vsakemu.

Vabljeni na kakšno od naših kulturnih sladic ali na dobro kavo v prelepem ambientu.

 

Delovni čas kavarne

Kontakt:
g. Andrej Ojstrež Kogovšek
T: (01) 2001 149; (01) 320 60 66
M: 040 621 611
E: kavarna-nuk@andamea.si