Projekti

Rastem z e-viri

S 1. julijem 2011 je Narodna in univerzitetna knjižnica začela urejati dostop na daljavo (24/7) do elektronskih virov za člane splošnih knjižnic osmih območij OOK. V projekt so se vključila naslednja območja: Dolenjsko, Goriško, Koroško, Obalno-kraško, Osrednjeslovensko, Pomursko, Spodnjepodravsko in Štajersko, na Celjskem in Gorenjskem območju pa so ga urejali sami. S 1. januarjem 2015 dostop na daljavo do elektronskih virov za vseh deset območij teče preko Narodne in univerzitetne knjižnice.

Nakup podatkovnih zbirk poteka preko konzorcija COSEC. Organiziramo tudi redna izobraževanja za uporabo podatkovnih zbirk.

Portal Kamra

Domoznanski regijski portal  KAMRA od leta 2011 gostuje v Osrednji knjižnici Celje. Vključen je v projekt EuropeanaLocal in vsebine so od marca 2010 dostopne v Evropski digitalni knjižnici.

Dobre knjige

Dobreknjige.si je spletni portal s priporočilno kakovostno literaturo, ki sta ga zasnovali dve območni knjižnici (Koper in Nova Gorica). Njegovo zanesljivost, nepristranskost in ažurnost vzajemno zagotavljajo vseslovenske splošne knjižnice, v sodelovanju z našimi bralkami in bralci, uporabniki portala dobrih knjig.