Komisija za katalogizacijo

slika založnikiStrokovno problematiko s področja katalogizacije knjižničnega gradiva rešuje Komisija za katalogizacijo pri NUK.

Stran je namenjena knjižničarjem, ki se ukvarjajo s katalogizacijo knjižničnega gradiva. Njen namen je nuditi knjižničarjem strokovno pomoč in na enem mestu zbrati vse vsebine, ki jih knjižničar potrebuje pri katalogizaciji gradiva. Vključuje teme s področja opisne in predmetne katalogizacije oziroma določanja vsebinskih oznak (predmetnih in klasifikacijskih) ter s področja normativne kontrole (identifikacija avtorjev, naslovov in predmetnih oznak). Na spletni strani so poleg priročnikov in standardov dostopna tudi navodila in drugi dokumenti, ki so v pomoč pri delu. Stran vključuje tudi spletne povezave na ostale strokovne vsebine s področja katalogizacije knjižničnega gradiva in obrazec za kontakt, s pomočjo katerega lahko postavljate vprašanja ali podate komentar.

NOVO: Številke in krajšave v stvarnem naslovu - sklep, sprejet na 23. seji Komisije za katalogizacijo (datum objave: 24. 4. 2020)

Hitre povezave:
- UDCMRF12
- SSSG
- Prekat
- Značka

 

Vse spletne povezave na priročnike in druge dokumente najdete pri posameznih razdelkih.

 

 Informacije in odgovornost:

Naslov:
Turjaška ulica 1
1000 Ljubljana
Lokacija
Predsednica Komisije:
Irena Kavčič
T: (01) 5861 313
E: irena.kavcic@nuk.uni-lj.si