Sprejemanje darov za knjižnično zbirko NUK

Sprejemanje darov za knjižnično zbirko NUK poteka v skladu z Iflinimi smernicami za sprejemanje darov in dokumentom o nabavni politiki NUK. NUK spodbuja in ceni vsako ponudbo za donacijo gradiva, vendar pa pri vključevanju darov v knjižnično zbirko ravna skladno s svojo politiko oblikovanja zbirke. Pri sprejemanju darov upošteva NUK iste kriterije za izbor kot pri nakupu gradiva, in sicer sprejema sloveniko, gradivo nacionalnega pomena, gradivo, ki je pomembno za razvoj znanosti, in gradivo glede na aktualne potrebe uporabnikov. Za vključitev v knjižnično zbirko knjižnica izbere samo naslove, ki jih v zbirki še ni, oziroma izvode, pomembne za nacionalno zbirko (npr. podpisani izvodi s posvetili, izvodi, ki kažejo na ustvarjalne vplive).

Potencialne darovalce prosimo, da najprej posredujejo podatke o gradivu in podatke o darovalcu na spodnjem obrazcu. Za več informacij o postopkih darovanja knjig se obrnite na vodjo Oddelka za pridobivanje gradiva (e-pošta: nabava@nuk.uni-lj.si). Na podlagi poslanih podatkov o gradivu bo NUK v knjižničnih katalogih preveril, ali gradivo potrebuje ali ne, in o tem obvestil darovalca. 

S klikom na gumb »Pošlji« soglašam, da Narodna in univerzitetna knjižnica posredovane osebne podatke zbira in obdeluje z namenom obveščanja o darovanem gradivu. Privolitev lahko kadarkoli prekličete s sporočilom na elektronski naslov nuk@nuk.uni-lj.si..