Vodeni ogledi knjižnice

Vodeni ogledi knjižnice za skupine

Prirejamo vodene strokovne oglede knjižnice za skupine dijakov, študentov in ostalih (starost nad 15 let). Vodeni ogledi so možni le po predhodnem dogovoru in potekajo ob ponedeljkih, torkih, četrtkih in petkih med 10. in 11. uro. Ob sredah, sobotah, nedeljah in praznikih vodenih strokovnih ogledov ni. Ogled v skupini do 25 oseb traja 30 minut.

Stroški vodenega ogleda knjižnice znašajo 1 EUR na osebo (z vključenim DDV). NUK pravni osebi izda račun v roku 8 delovnih dni po opravljenem ogledu. Skupina fizičnih oseb, ki bi račun želela poravnati z gotovino, to lahko opravi v recepciji knjižnice po opravljenem ogledu.

Obiskovalcem predstavimo slovensko nacionalno knjižnico, njeno zgodovino in Plečnikovo stavbo. Vodeni ogledi NUK potekajo v prostorih, ki so prosto dostopni vsem obiskovalcem. Ogledate si lahko informacijsko središče, glavno stopnišče, avlo ter razstavno dvorano, ne pa Velike čitalnice, posebnih zbirk, skladišč in ostalih oddelkov, kjer se je za vstop potrebno registrirati.

Naročila sprejemamo po elektronski pošti najmanj teden dni pred želenim datumom ogleda. Prosimo vas, da navedete naslednje podatke: 

  • ime organizacije,
  • ime kontaktne osebe,
  • telefonsko številko,
  • naslov e-pošte,
  • želeni datum in čas ogleda,
  • število udeležencev.

Podatki o pravni osebi plačniku računa: ime organizacije, naslov in davčna številka.

Na osnovi prejetih podatkov in razpoložljivih možnosti vas bomo obvestili o rezervaciji termina ter sporočili ime strokovnega sodelavca, ki vas bo popeljal po knjižnici. 

Vodeni ogledi knjižnice za posameznike

Enkrat mesečno organiziramo brezplačne vodene strokovne oglede za posameznike po vnaprej določenem urniku. Za udeležbo predhodna prijava ni potrebna. Udeleženci se zberejo v recepciji knjižnice.

Termini vodenih ogledov knjižnice za posameznike

16. februar 2017

četrtek

16.00

21. marec 2017

torek

11.00

13. april 2017

četrtek

11.00

16. maj 2017

torek

16.00

15. junij 2017

četrtek

11.00

19. september 2017

torek

11.00

18. oktober 2017

sreda

16.00

14. november 2017

torek

11.00


V času, ko je knjižnica odprta za uporabnike, fotografiranje prostorov ali obiskovalcev knjižnice ni dovoljeno.
Razglednice in spominke z motivi NUK lahko kupite v prodajalni, ki se nahaja v recepciji knjižnice (pritličje, soba št. 38).

Kontakt

Za morebitne dodatne informacije se lahko obrnete na kontaktni osebi: