Projekti

Portal Kamra

Domoznanski regijski portal  KAMRA od leta 2011 gostuje v Osrednji knjižnici Celje. Vključen je v projekt EuropeanaLocal in vsebine so od marca 2010 dostopne v Evropski digitalni knjižnici.

Dostop na daljavo

Storitev je bila vzpostavljena v koordinaciji z osrednjimi območnimi knjižnicami 1. 7. 2011. Center za informacijske storitve Narodne in univerzitetne knjižnice je v letu 2012 upravljal s storitvijo dostopa na daljavo do informacijskih virov za potrebe članov 41 osrednjih ter 180 krajevnih knjižnic in izposojevališč za Dolenjsko, Goriško, Koroško, Obalno-kraško, Osrednjeslovensko, Pomursko, Spodnjepodravsko in Štajersko območje.

Dostop na daljavo do podatkovnih zbirk za člane splošnih knjižnic

V letu 2011 je Narodna in univerzitetna knjižnica začela urejati dostop na daljavo do elektronskih virov za splošne knjižnice osmih območij OOK. V projekt so se vključila naslednja območja: Dolenjsko, Goriško, Koroško, Obalno-kraško, Osrednjeslovensko, Pomursko, Spodnjepodravsko in Štajersko. Na Celjskem in Gorenjskem območju pa za prebivalce na svojem širšem območju OOK sami urejajo dostop.

Dobre knjige

 Dobreknjige.si je spletni portal s priporočilno kakovostno literaturo. Njegovo zanesljivost, nepristranskost in ažurnost vzajemno zagotavljajo vseslovenske splošne knjižnice, v sodelovanju z našimi bralkami in bralci, uporabniki portala dobrih knjig.

Style Switcher

Colors

Layout

Patterns