Knjižne novosti v NUK

slika EU test book

V NUK sta prispeli dve novi knjigi: The ultimate EU test book: administrator (AD) 2016 in The ultimate EU test book: assistant (AST) 2016. Knjigi sta namenjeni tistim, ki se pripravljajo na natečaje za delovna mesta v EU inštitucijah, na AD ali AST nivoju. Vsebujeta poglavja o spretnostih in tehnikah, reševanju verbalnih, numeričnih in abstraktnih vprašanj z vajami iz praks, z namenom simulacije tekmovanja na ravni AD ali AST. Vprašanja spremlja podroben odgovor s pojasnili, ki vam omogoča, da lažje razumete svoje napake in izboljšate hitrost ter natančnost svojih odgovorov na pravih testih. Knjigi za pripravo na izpite EPSO vsako leto uporablja veliko število uporabnikov. V NUK sta vam na voljo v Zbirki drobnega tiska in sive literature (prvo nadstropje, soba 104), za uporabo v čitalnici.

 

 

slika revija computer arts

COMPUTER ARTS je revija, ki ponuja vpogled v zakulisje vrhunskih narčtov, prinaša strokovne analize in kritike ter predstavlja nove izdelke s področja oblikovanja. Revijo odlikuje tudi luksuzen tisk.

Frekvenca izhajanja: mesečno
Področja pokrivanja: oblikovanje, računalniško oblikovanje, grafično oblikovanje
Jezik: angleški
Nova številka: marec 2016 (no. 250)
COBISS ID: 5547569

 

 

  

slika revija cultural sociology

CULTURAL SOCIOLOGY je revija, katere cilj je objavljati izvirne, recenzirane, empirično naravnane članke s področja sociologije kulture.

Frekvenca izhajanja: 3x letno
Področja pokrivanja: sociologija kulture
Jezik: angleški
Nova številka: marec 2016
COBISS ID: 514842393

 

 

  

slika knjiga mazzini

Knjiga Samo smeh nas lahko reši vsebuje izbor kolumn, ki jih je Miha Mazzini objavljal na portalu Planet Siol.net med leti 2012 in 2014. V pogovoru o smehu, reševanju, pisanju in kolumnah z avtorjem se nam bo pridružil Samo Rugelj, avtor, kolumnist in naj založnik letošnjega leta. »Miha Mazzini Slovencem postavlja ogledalo, s katerim nas sili, da o sebi vedno znova razmislimo na nov način ter se skušamo spremeniti. Na bolje seveda,« je zapisal Samo Rugelj o knjigi kolumn. Kako kolumne in kolumnisti odsevajo stanje, dvigujejo tlak in zrcalijo Slovenijo?